SMOOTH OPERATOR – HALVHÅRD TRIPLE CRÈME

Här snackar vi kunddriven produktutveckling. En av våra återförsäljare skulle fira Göteborgs 400-årsdag med jubileumscava. Frågan blev vad man skulle äta till. Det givna svaret blev en mild, inställsam, triple crème.

Sagt, men inte gjort. Vi kastade oss huvudstupa (bildligt talat givetvis) in i en första batch. Och lyckades riktigt bra. Lite hårdare än vad du vanligen förknippar med triple crème, men oerhört trevligt smörig vid rätt mognad och temperatur. Föredrar du ändå din ost lite mjukare så finns lillebrorsan Smoother Operator istället.

Designad för bubblor från första början, alltså. Och gärna kombinerad med jordgubbar eller liknande. 

INNEHÅLL

Obehandlad KOMJÖLK
Vispgrädde
Salt
Löpe
Syrningskultur
Mögelkultur

EXTRAMATERIAL

Tanken med Smooth Operator var från början att bara göra den till jubileumsdagen, 4 juni 2021. Men, på allmän begäran har den hamnat i standardsortimentet. Vi varvar med den mjukare, men lika gräddstinna, Smoother Operator, men någon av ostarna finns i stort sett alltid tillgänglig.

Smooth Operator ska ha riktigt lång tid i rumstemperatur för att komma till sin rätt. Den blir som sagt aldrig mjuk som en Brie eller liknande. Däremot får den en smidig (”smooth”, någon?) textur och drar nästan åt att smälta i munnen när den fått en fyra timmar eller så i rumstemperatur.