SMOOTH OPERATOR – HALVHÅRD TRIPLE CRÈME

En av våra återförsäljare skulle fira Göteborgs 400-årsdag med jubileumscava. Och vad skulle man äta till? En mild, inställsam, triple crème.

Vi kastade oss huvudstupa (bildligt talat givetvis) in i en första batch. Satsade på en lite hårdare ost än vad du vanligen förknippar med triple crème, lite som om en Tomme de Savoie var med på ett hörn. Föredrar du ändå din ost lite mjukare så testar du lillebrorsan Smoother Operator istället.

Designad för bubblor från första början, alltså. Gärna ihop med jordgubbar eller liknande.

EXTRAMATERIAL

Tanken med Smooth Operator var från början att bara göra den till jubileumsdagen, 4 juni 2021. Men, på allmän begäran har den hamnat i standardsortimentet. Vi varvar med den mjukare, men lika gräddstinna, Smoother Operator, men någon av ostarna finns i stort sett alltid tillgänglig.

Smooth Operator ska ha riktigt lång tid i rumstemperatur för att komma till sin rätt. Den blir som sagt aldrig mjuk som en Brie eller liknande. Däremot får den en smidig (”smooth”, någon?) textur och drar nästan åt att smälta i munnen när den fått en fyra timmar eller så i rumstemperatur.

INNEHÅLL

Obehandlad KOMJÖLK
Vispgrädde
Salt
Löpe
Syrningskultur
Mögelkultur