SMOOTHER OPERATOR – MJUK TRIPLE CRÈME

Du vet det. Vi vet det. Allt blir bättre av grädde och smör. Så, ta en mjuk vitmögelost, lägg till grädde och du har en bättre vitmögelost. Eller hur?

Är du ute efter nå’t som river, sliter och andas ladugård så du blåser omkull – kika på nå’t annat (Mick & Kim är ett tips). Men, om du behöver en snygg kompis till din champagne är Smoother Operator din kompis. Definitivt inte karaktärslös, men inte rivigare än att det finns gott om plats för finstämda tillbehör. Som champagne eller något annat mousserande, gärna med en aning sötma. Komplettera med något jordgubbigt, efter säsong – torkade, färska, marmelad….

 

EXTRAMATERIAL

Det här är en vidareutveckling av Smooth Operator, som är en halvhård variant på samma tema. Namnet var givet (du kan väl din Sade?), och eftersom den här osten är mjukare fick den helt enkelt bli Smoother.

För att upplevelsen ska bli så smooth som möjligt vill den här osten gärna ha ett par timmar i rumstemperatur. Ta fram ur kylen, låt ligga luftigt men inte helt oskyddat (då finns risk att osten torkar).

INNEHÅLL

Obehandlad KOMJÖLK
Vispgrädde
Salt
Löpe
Syrningskultur
Mögelkultur