CITYYSTERIET GBG

TAR OSTHANTVERKET TILL STA’N

slakthuset göteborg

FABRIKSBUTIKEN ÖPPEN:

TOR. 30/12 KL. 12-16
FRE. 31/12 KL. 10-12

“WELCOME TO THE CHEESE KINGDOM”

Så tyckte min son att jag skulle öppna här på förstasidan. Inte alls tokigt, men kanske att ta i lite. Än så länge i alla fall. Istället nöjer vi oss med att säga välkommen till Cityysteriet. Resultatet av ett livslångt skenande ostintresse. Som blivit ett ysteri. Centralt i Göteborg.  För att jag trivs i sta’n. Ja, jag är till och med allergisk mot kor. Och så finns det ju redan så många fina gårdsmejerier runt om i landet. Så, Cityysteriet är inte så mycket klöverängar, det är mera asfalt. Men riktigt bra ostar.

Vår tillverkning och butik finns sedan hösten 2020 i Slakthusområdet i Göteborg. Vi kör också provningar, både på plats hos oss eller efter önskemål. 

begränsning som ger möjligheter

vår trippel

Mycket omsorg, få ostar. Basen i vår produktion är tre mjuka dessertostar. Det öppnar möjligheter. Både att vässa kvalitet, och att variera inom givna ramar.

Velvet Viking

Vår vitmögelost, liknar brie till textur och smak. Mjuk, mild och fin, men definitivt med bett och integritet.

Mick & Kim

Vitmögel tvättat med rödkittskultur under mognaden. Som får pågå under 9,5 veckor. Det här blir både smak- och doftrikt.

Born With A Tail


En devil in disguise, med typiska blåmögelsmaker. Men samtidigt len, smörig och lite karamellig.

fabriksbutiken

Smalt, labilt och högkvalitativt. Så ser sortimentet ut i vår fabriksbutik. Här hittar du våra egna ostar, kvalitetsost från Sverige och Norden. Plus tillbehören du behöver för att göra ostarna rättvisa. Och lite andra nödvändigheter.

Välkommen in!  

 

ÖPPETTIDER
Sommartider: fredagar och lördagar kl. 12-16

Och är vi på plats andra tider kan vi för det mesta öppna dörren om du har vägarna förbi. Du får gärna slå en signal eller skicka ett meddelande/mail och fråga.
Hör av dig!

tfn

kom förbi

Hitta hit

HÅLL UTKIK EFTER KORNA PÅ TAKET. jO, DET ÄR DET ENKLASTE SÄTTET ATT HITTA OSS. vi finns på hörnet direkt efter slaktarens trädgård, precis efter att du kommit in på slakthusområdet från gamlestan

Kontakt

johan@cityysteriet.se

0763-123452

Hus W, Slakthusområdet

Göteborg