Cityysteriet logo

TAR OSTHANTVERKET TILL STA’N

Småskalig ostproduktion, fabriksbutik och provningar i Slakthusområdet, Göteborg.

JULÖPPET I FABRIKSBUTIKEN

Fredag den 16 december: 11 – 17
Lördag den 17 december: 12 – 16
Onsdag 21 december: 11-17
Torsdag 22 december: 11 – 18
Fredag 23 december: 11 – 15
Som vanligt gäller också knacka-på-öppet och öppet-när-det-är-öppet-öppet.
Och du kan givetvis alltid höra av dig så kan vi synka ihop ett besök.

”WELCOME TO THE
CHEESE KINGDOM”

Så tyckte min son att jag skulle öppna här på förstasidan. Inte alls tokigt, men kanske att ta i lite. Än så länge i alla fall. Istället nöjer vi oss med att säga välkommen till Cityysteriet. Resultatet av ett livslångt skenande ostintresse. Som blivit ett ysteri. Centralt i Göteborg.  För att jag trivs i sta’n. Ja, jag är till och med allergisk mot kor. Och så finns det ju redan så många fina gårdsmejerier runt om i landet. Så, Cityysteriet är inte så mycket klöverängar, det är mera asfalt. Men riktigt bra ostar.

Vår tillverkning och butik finns sedan hösten 2020 i Slakthusområdet i Göteborg. Vi kör också provningar, både på plats hos oss eller efter önskemål.

Förboka här och hämta till nyår

Tack vare en fantastisk julspurt (och på grund av ett kylrumshaveri) har vi för tillfället ett begränsat utbud av ost. Därför håller vi inte öppet som vanligt i butiken. Men du kan boka det du önskar här, sedan hämta och betala antingen fredagen den 30 (kl. 11-14) eller lördagen den 31 december (kl. 11-13).

Observera att priserna som anges för ostarna är per hg. Dessertostar köper du från 1 hg och uppåt med ½ hg intervall (räkna ungefär 30 g per ost per person). Grillost köper du styckvis som burgare à ca 100g. Eftersom vi här snackar högst hantverksmässigt tillverkade grejor kan vi nästan garantera att totalvikten aldrig kommer att bli exakt den du beställt. Så, exakt pris vet du när du hämtar din beställning, men vi gör vårt yttersta för att stycka enligt dina önskemål.

OST

TILLBEHÖR

HITTA TILL OSS

KORNA VISAR VÄGEN

Vi håller till i Slakthusområdet, Göteborg, precis under de lysande korna. Du tar dig enkelt dit med spårvagn till Gamlestads torg, första hållplatsen efter Centralstationen. Med bil tar du sikte på Gamlestaden. Stor parkering finns utanför.

Välkommen!

KONTAKT

Provning, samarbete, kurs, event, återförsäljare? Eller något annat spännande du funderar på? Vi säger hellre ja än nej. Nya bekantskaper, galenskaper och erfarenheter är för det mesta välkomna. Hör av dig med frågor och idéer så ser vi vad vi kan hitta på.

Vi hörs!

Telefon: 0763 – 123452
E-post: johan@cityysteriet.se