Sällan samma – alltid bra

Vi tror inte på att bli tiokampare. Därför håller vi oss till tre olika grundtyper av ostar – vitmögelost, blåmögelost och kittvättad ost. Gemensamt för allihopa är dessutom att de är mjuka dessertostar.  Vi tillverkar hantverksmässigt, utan att bråka mer än nödvändigt med råvarorna. Det innebär per automatik att resultaten aldrig blir riktigt desamma. Och så tycker ju vi att det är rätt spännande att testa nya idéer. I vissa fall små justeringar. I andra fall mer skruvade hyss.  Därför blir det ibland sådant som vitmögelost gjord på caffe latte, kolsvart habanerohet grillost (just ja, vi gör lite grillost också) och annat som hamnar en bra bit vid sidan av allfarvägen.

Med det sagt är vår ambition fortfarande att alltid ha samtliga tre typer av våra ostar tillgängliga. Ibland kanske vitmögelosten är en triple crème och blåmögelosten orange, men det är ändå ostar du känner igen dig i.

Barfly Blue @ Beerbliotek

Barfly Blue @ Beerbliotek

En lite fastare ost med bra balans mellan sälta och blåmögel. Tvättad med To The Nines barley wine från Beerbliotek för extra djup.

läs mer
Smoother Operator

Smoother Operator

Mjuk vitmögelost i triple crèmestil. Det innebär att ystmjölken är förstärkt med massor av vispgrädde. En inställsam liten ost som passar perfekt till champagne och annat bubbligt.

läs mer
Velvet Viking

Velvet Viking

Vår variant på en mjuk vitmögelost, à la Brie. Bra drag i smaken, utan att vara ouppfostrat påträngande.

läs mer
Mick & Kim

Mick & Kim

Kittost håller somliga av oss lite extra högt. Mick & Kim tar alltid för sig. Men karaktären skiftar från frisk och nästan syrlig till rinnig, smetig och redigt stökig.

läs mer