Cityysteriet logo

TAR OSTHANTVERKET TILL STA’N

Prisbelönt osthantverk, butik och provningar i Slakthuset, Göteborg.

ÖPPET I BUTIKEN

Fredagar kl. 12 – 17.
Lördagar kl. 12 – 16.

JULVECKAN

Söndag 17/12: Julmarknad, Pellerins Fabriker
Tisdag 19/12: kl. 11 – 16.
Onsdag 20/12: kl. 11 – 15.
Torsdag 21/12: kl. 12 – 18.
Fredag 22/12: kl. 12-15.

Du är också alltid välkommen att höra av dig om du vill besöka oss under andra tider.

”WELCOME TO THE
CHEESE KINGDOM”

Så tyckte min son att förstasidan skulle öppna. Inte alls tokigt, men kanske att ta i lite. Än så länge i alla fall. Istället nöjer vi oss med att säga välkommen till Cityysteriet. Resultatet av ett livslångt skenande ostintresse. Som blivit ett ysteri. Centralt i Göteborg.  För att vi trivs i sta’n. Och jag är till och med allergisk mot kor. Dessutom finns redan så många fina gårdsmejerier runt om i landet.

Så, Cityysteriet är inte så mycket klöverängar, det är mera asfalt. Och rätt skapliga ostar.

Vår tillverkning och butik finns sedan hösten 2020 i Slakthusområdet i Göteborg. Vi kör också provningar, både på plats hos oss eller efter önskemål.

Vi ses!
Johan & Co.

NÅGRA AV VÅRA PRODUKTER

Alltid bra, sällan samma. Det är lite av grundfilosofi för oss. Vi håller oss i första hand till mjuka dessertostar. Det innebär vitmögelost, kittost och blåmögelost. Och ibland gör vi grill-/stekost också. Men var och en av ostarna kan göras i ett oändligt antal varianter. Viss variation kommer per automatik, i och med att vi arbetar med en organisk råvara som inte beter sig på exakt samma vis från en dag till en annan. Och så hjälper vi gärna till lite extra genom att skruva på recept och processer. Dessutom gör vi då och då sådant som får bli helt egna produkter, några har blivit återkommande favoriter, andra begränsade släpp.

Nedan finns än så länge en del av sortimentet, vi jobbar fortfarande med att göra det hela komplett.

Barfly Blue @ Beerbliotek

Barfly Blue @ Beerbliotek

En lite fastare ost med bra balans mellan sälta och blåmögel. Tvättad med To The Nines barley wine från Beerbliotek för extra djup.

Velvet Viking

Velvet Viking

Vår variant på en mjuk vitmögelost, à la Brie. Bra drag i smaken, utan att vara ouppfostrat påträngande.

Mick & Kim

Mick & Kim

Kittost håller somliga av oss lite extra högt. Mick & Kim tar alltid för sig. Men karaktären skiftar från frisk och nästan syrlig till rinnig, smetig och redigt stökig.

HITTA TILL OSS

KORNA VISAR VÄGEN

Vi håller till i Slakthusområdet, Göteborg, precis under de lysande korna. Du tar dig enkelt dit med spårvagn till Gamlestads torg, första hållplatsen efter Centralstationen. Med bil tar du sikte på Gamlestaden.

Välkommen!

KONTAKT

Provning, samarbete, kurs, event, återförsäljare? Eller något annat spännande du funderar på? Vi säger hellre ja än nej. Nya bekantskaper, galenskaper och erfarenheter är för det mesta välkomna. Hör av dig med frågor och idéer så ser vi vad vi kan hitta på.

Vi hörs!

Telefon: 0763 – 123452
E-post: johan@cityysteriet.se