Barfly Blue @ Beerbliotek

BARFLY BLUE @ BEERBLIOTEK

*** SLUTSÅLD ***
Som en bra blåmögelost ska vara, tycker vi. Lite fastare i texturen, ganska hög sälta och med en väl avvägd portion blåmögel i smaken. Den här gången avslutade vi mognadslagringen med att tvätta osten i To The Nines, ett barley wine från göteborgsbryggarna på Beerbliotek.

En barfly-ost bör alltid provas ihop med den alkohol som varit inblandad i tillverkningen. I det här fallet To The Nines barley wine, alltså. Den funkar också fint ihop med ett sött portvin, Brännland Iscider eller någon annan barley wine, söt men inte alltför humlad.

EXTRAMATERIAL

Att tvätta ost med alkohol är nuförtiden mer en bra story än något som ger ett faktiskt resultat på smakupplevelsen. Men, det hindrar oss inte från att då och då låta våra blåmögelostar gå på krogen. Det är då de blir Barfly Blue. Resten av namnet beror på vad de ”druckit”. Med Beerblioteks barley wine fick vi med en del sötma, som faktiskt dröjer sig kvar och gör ett bra jobb med att addera djup och fyllighet i smaken.

Och, precis som för de flesta andra ostar gäller att Barfly Blue @ Beerbliotek blir enormt mycket trevligare om den får spendera ett par tre timmar i rumstemperatur innan du ska njuta av den.

INNEHÅLL

Obehandlad KOMJÖLK
Salt
Löpe
Syrningskultur
Mögelkultur

Read More

Liknande innehåll

Smoother Operator

Smoother Operator

Cava-anpassat beställningsjobbDu vet det. Vi vet det. Allt blir bättre av grädde (och smör). Så, ta en mjuk vitmögelost, lägg till grädde och du har en bättre vitmögelost. Eller hur? År 2021 firade Göteborg 400 år (det gjorde vi, av pandemiskäl, även 2023). Till...

Mick & Kim

Mick & Kim

Kittost håller somliga av oss lite extra högt. Mick & Kim tar alltid för sig. Men karaktären skiftar från frisk och nästan syrlig till rinnig, smetig och redigt stökig.