Smoother Operator

Smoother Operator - triple crème, beställningsjobb för cavaevent.

Cava-anpassat beställningsjobb

Smoother Operator - triple crème, beställningsjobb för cavaevent.

Du vet det. Vi vet det. Allt blir bättre av grädde (och smör). Så, ta en mjuk vitmögelost, lägg till grädde och du har en bättre vitmögelost. Eller hur?

År 2021 firade Göteborg 400 år (det gjorde vi, av pandemiskäl, även 2023). Till födelsedagen släpptes en jubileums-cava, som en av våra kunder skulle ha på ett event. Vi föreslog att en triple crème-typ av ost måste vara den perfekta kompisen. Det var både bra och dåligt. Vi kunde ju föreslagit någon ost som vi faktiskt hade testat att göra. Men, samtidigt fick vi en anledning att ta fram vad som då hette Smooth Operator. Levererad dagen innan det var eventdags. Och, visst är namnet lånat från Sades snygga låt (att By Your Side är snäppet vassare är en annan historia).

Det här var tänkt som en one-off, men det ville inte de som testade den. Så den blev kvar, och är en av våra mest populära ostar. Sedan den första batchen har vi skruvat lite på receptur och teknik. Det har gjort osten ännu mer smooth, så i dag är den Smoother Operator.

GÖR SÅ HÄR

(bara några förslag, det viktiga är att du gör det som gör dig mest belåten)

Rumstemperera: 4 timmar
Drick: Cava (eller annat mousserande) med lite kropp, inte helt knastertorr
Kompa med: Jordgubbar efter säsong – färska, torkade, marmelad, balsamico…

INNEHÅLL

KOMJÖLK
GRÄDDE
Salt (NaCl, CaCl2)
Löpe
Syrningskultur
Mögelkultur

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G

Energi: 1684 kJ / 408 kcal
Fett: 40 g
Kolhydrater: 2 g
Protein: 10 g
Salt: 2 g

STORLEK / FORM

Liten, rund: 250 – 300 g
Stor, rund: ca 1 kg

Read More

Liknande innehåll

Välkommen Smooth Operator - bubbelanpassad triple crèmeDet började som en diskussion om vilken ost som skulle passa till cavan som släppt i anslutning till Göteborgs 400-årsjubileum. Det slutade med Smooth Operator, en triple crème-ost i klassisk stil. Triple crème?...

Twelfth Night – yoghurt

Vi har ju pratat en hel del om att vi ska släppa en yoghurt som komplement till våra ostar. Trettondagsafton 2021 rörde vi ihop första laddningen. Och det blev bra. Så nu finns en rörd, mild, yoghurt i sortimentet. Inget annat än mjölk och en gnutta syrningskultur....