Välkommen Smooth Operator

– bubbelanpassad triple crème

Det började som en diskussion om vilken ost som skulle passa till cavan som släppt i anslutning till Göteborgs 400-årsjubileum. Det slutade med Smooth Operator, en triple crème-ost i klassisk stil.

Triple crème? Ja, man nöjer sig inte med mjölk när man gör osten, utan öser på med en hel del vispgrädde också. Och det blir precis så trevligt som det låter. Som en len, mild och mjölkig färskost, inpackad i ett lite camembertaktigt vitmögelhölje. Vad mer kan man önska? Ja, en jubileumscava till det, kanske.

Eller, varför inte Single Moms Pét-Nat från våra grannar Wine Mechanics? En fråga det inte finns något svar på. Faktiskt.

Read More

Liknande innehåll

Smoother Operator

Smoother Operator

Cava-anpassat beställningsjobbDu vet det. Vi vet det. Allt blir bättre av grädde (och smör). Så, ta en mjuk vitmögelost, lägg till grädde och du har en bättre vitmögelost. Eller hur? År 2021 firade Göteborg 400 år (det gjorde vi, av pandemiskäl, även 2023). Till...

Twelfth Night – yoghurt

Vi har ju pratat en hel del om att vi ska släppa en yoghurt som komplement till våra ostar. Trettondagsafton 2021 rörde vi ihop första laddningen. Och det blev bra. Så nu finns en rörd, mild, yoghurt i sortimentet. Inget annat än mjölk och en gnutta syrningskultur....